1984
Έχοντας ως hobby τα φυτά και τα λουλούδια ο Ιωάννης Συνιολάκης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αποφασίζει μαζί με τη σύζυγό του Σπυριδούλα και δύο ακόμα εταίρους, να συμμετέχει στο εμπόριο φυτών και λουλουδιών, και έτσι ανοίγει ανθοπωλείο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά.
1987
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία το ανθοπωλείο περνάει στην πλήρη κυριότητα του ζεύγους Συνιολάκη, μετονομάζεται σε Πέπη ‘'Fioreria Siniolakis'' και μεταφέρεται σε πιο κεντρικό σημείο στη Νέα Κηφισιά, στην οδό Ελαιών 42. Τη λειτουργία του διευθύνει η Κα Συνιολάκη μέχρι και το Μάιο του 2007, όπου τελικά παύει η λειτουργία του με τη συνταξιοδότησή της.
1993
Ο ιδρυτής της εταιρίας, Ιωάννης Συνιολάκης, έχει πλέον πάψει να ασχολείται με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, αλλά έχει κρατήσει τις παρατηρήσεις του μέσα από την επαφή του με αρχιτέκτονες αλλά και πελάτες του. Έχει προβλέψει την δημιουργία ζήτησης για επαγγελματικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους κήπους. Υπήρχε και αυξανόταν η ανάγκη για επαγγελματίες κήπου, που θα μπορούσαν να αναλάβουν πλήρες το έργο. Από το σχεδιασμό μέχρι και την άρδευση, και ακόμα και τη συντήρηση. Παράλληλα ο μικρότερος γιος, Ελευθέριος, έχει δείξει πως προσανατολίζεται στο να γίνει επιστήμων γεωπονίας. Η ευκαιρία ήταν εκεί και περίμενε. Κάνει τη μετάβαση λοιπόν από τις κατασκευές κτισμάτων στις κατασκευές πρασίνου. Μετά από αρκετές επαφές και επισκέψεις στη γειτονική Ιταλία, ιδρύεται το Garden Center™, βασισμένο στα πρότυπα των Ιταλικών αντίστοιχων επιχειρήσεων.
1994
Όταν η εταιρία εισήλθε στην αγορά το 1993, υπήρχαν ήδη μεγάλοι ανταγωνιστές με καλή φήμη και πείρα στην αγορά. Η στρατηγική της διαφοροποίησης ήταν αυτή που έκανε το Garden Center®, να πάρει ένα εντυπωσιακό ποσοστό της αγοράς. Η στρατηγική βασίστηκε στη σχέση ποιότητας και τιμής.
1995
Η στρατηγική αυτή έπρεπε να προωθηθεί με κατάλληλο τρόπο. Διαφημιστικό έντυπο σχεδιασμένο και τυπωμένο στην Ιταλία, μπαίνει ένθετο στο ‘Ιδέες και λύσεις για το σπίτι' και μοιράζεται στην έκθεση ‘Ιδανικό σπίτι'. Δημιουργείται προϋπολογισμός διαφημιστικής δαπάνης προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για το συνδυασμό τιμών-ποιότητας αλλά και για τη δημιουργία ενός σουπερμάρκετ κήπου που συνδυάζει τα πάντα από τις υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης μέχρι το εμπόριο φυτών και όλων των ειδών κήπου.
1996
Ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή, Ευάγγελος, δημιουργεί ένα επιχειρησιακό πλάνο για την εταιρία, το οποίο βαθμολογείται με άριστα ως πτυχιακή εργασία, και ολοκληρώνει τις σπουδές του στις Σπουδές Επιχειρήσεων. Αρχίζει και ο ίδιος να ασχολείται πλέον ενεργά με το management τις επιχείρησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών, προ και μετά την πώληση. Ταυτόχρονα επιτηρεί και συντελεί στην εφαρμογή του επιχειρησιακού πλάνου.
1997 - 1998
Το Garden Center® συμμετέχει στη ‘Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς' πρωτοποριακά, χρησιμοποιώντας προβολές βίντεο για τις δραστηριότητες της εταιρίας και μοιράζοντας ταυτόχρονα διαφημιστικά έντυπα, προωθώντας έτσι περισσότερο τις υπηρεσίες του. Βραβεύεται από την ‘Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς' για την εμφάνιση του περιπτέρου και την ποιότητα των φυτών του. Ο Ιωάννης Συνιολάκης συμμετέχει μερικές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή '‘Πρωινός Καφές'' του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς και στο στήσιμο σκηνικών της εκπομπής ‘'Ζούγκλα'' του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
1998
Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου, η εταιρία αρχίζει τη δική της παραγωγή φυτών σε χώρους άλλους από αυτούς της επιχείρησης. Υιοθετείται το ‘'Κήπος και υπογραμμός™ '', και εμφανίζεται για πρώτη φορά διαφήμιση για την κατασκευή κήπου στο περιοδικό Maison Figaro, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδεται διαφημιστικό σποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.
2000
Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την ‘Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς' λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, επανέρχεται και βραβεύεται για άλλη μια φορά για την εμφάνιση του περιπτέρου. Ταυτόχρονα ανοίγει υποκατάστημα στο 20° χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο διαδίκτυο μέσω της e-one .
2001
Εννέα χρόνια μετά την ίδρυση του, η ανάγκη για ανάπτυξη κάνει το Garden Center® να μεταφερθεί στις τωρινές του εγκαταστάσεις στο 29° χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών–Λαμίας στις Αφίδνες. Την ίδια χρονιά κλείνει το υποκατάστημα σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών στον ίδιο χώρο. Επανέρχεται η φιλοσοφία του one-stop shop, και γίνεται συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων υπηρεσιών και παραγωγής, στον ίδιο χώρο. Βραβεύεται από τη HellaSod, την πρωτοπόρο εταιρία στην παραγωγή έτοιμου χλοοτάπητα στην Ελλάδα, με τη διάκριση καλύτερου φυτωρίου.
   
2005
Αποφασίζεται η δημιουργία του πρώτου τέτοιου τύπου πανελλαδικά, δεκαεξασέλιδου καταλόγου φυτών και η διανομή του. Ο κατάλογος έχει την νοοτροπία δύο εκδόσεων το χρόνο καθώς και την αύξηση των σελίδων του με την πάροδο του χρόνου. Την ίδια χρονιά ενεργοποιείται και η ηλεκτρονική τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε www.siniolakis.gr καθώς και η www.siniolakis.com, με σκοπό την επέκταση του καταλόγου στην πλήρη γκάμα των περίπου 8000 ειδών που διατίθενται από το Garden Center®. Το φθινόπωρο ο Ελευθέριος Συνιολάκης συμμετέχει δύο φορές στην εκπομπή ‘Πρωινός Καφές' του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ σαν επιστημονικός σύμβουλος.
   
2006
Από την αρχή της χρονιάς είναι εμφανής η προτίμηση των τηλεοπτικών παραγωγών. Ο Ελευθέριος Συνιολάκης συμμετέχει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις ικανότητες των φυτών ως ζωντανοί οργανισμοί στην εκπομπή 'Οι πύλες του Ανεξήγητου' του Κώστα Χαρδαβέλα. Το Σεπτέμβριο η εταιρία αναλαμβάνει την ανάπλαση του κεντρικού πάρκου Ιωνίας στην Κόρινθο
   
2007
Το Φεβρουάριο ξεκινάει μια νέα συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Αλ-Τσαντίρι Νιουζ με παρουσιαστή το Λάκη Λαζόπουλο. Το Μάρτιο η εταιρία αποφασίζει να εισέλθει δυναμικά στο χώρο της χονδρικής, ξεκινόντας μια Ελληνο-Ιταλική συνεργασία και αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσωπεία της εταιρίας Giardini d' Acqua για την Ελλάδα και την Κύπρο.