Ανθρίσκος ή Μυρώνι είναι ένα μονοετές φυτό και
ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό.
Μπορεί να αποξηρανθεί, αλλά μετά για να αποδώσει αρωματικά χρειάζεται, τη διπλάσια ποσότητα.
Φύλλα είναι μικρά, τρυφερά και αρκετά ευαίσθητα αφού
διατηρούνται στο ψυγείο για (1-2) ημέρες επίσης είναι πλούσια, σε βιταμίνη C, καροτένιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο,
φωσφόρο, σίδηρο και ψευδάργυρο |
Χρήση - Γεύση σε συνταγές με κοτόπουλο,
θαλασσινά, λαχανικά, επίσης μπορεί να προστεθεί σε ομελέτες και
σούπες η γεύση του θυμίζει, της γλυκόριζας ή του γλυκάνισου |
Λατινική ονομασία: Anthriscus cerefolium
|
* Διατίθεται σε φάκελο
Ύψος
| 40-50 cm
|
Εποχή σποράς
| Φεβρουάριο έως Μάιο
|
Μήνας συγκομιδής
| 60 ημέρες μετά τη φύτευση
|
Διάρκεια καλλιέργειας | Μονοετές |
Χρησιμεύει για τον ήπιο
αρωματισμό πιάτων και είναι ένα συστατικό του Γαλλικού μείγματος, των
εκλεπτυσμένων χορταρικών της Γαλλικής κουζίνας Κατάλληλο ως ακατέργαστο ή ψιλοκομμένο κυρίως σε πίτες, σαλάτες, σούπες και
σάλτσες |