Σπόρος Γογγύλι Μωβ (γογγυλοκράμβη, γουλί) ποικιλία ημιπρώιμη με ρίζα μεσαία, στρογγυλή και πεπλατυσμένη.
Τα γογγύλια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, κάλιο, αντιοξειδοτικά αλλά και σε βιταμινη C.
Έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλές
φυτικές ίνες και η σπορά τους γίνεται την άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο Επίσης χρειάζεται αρκετό άζωτο στην καλλιέργεια του |
Χρήση
xρησιμοποιείται συχνά για νωπή ή
βραστή σαλάτα, κεφτέδες και μπορουν να καταναλωθούν ψητά ή βραστά σε
σούπες |
Λατινική ονομασία: Brassica oleracea gongyloides |
* Διατίθεται σε φάκελο