Είναι αειθαλές, καρποφόρο δένδρο, όχι γρήγορης ανάπτυξης με
γυαλιστερά φύλλα ίδια με του πορτοκαλιού.
Έχει λευκή αρωματική ανθοφορία, την
άνοιξη και πράσινους καρπούς, προς το φθινόπωρο (μικρότερους απ' το λεμόνι, αλλά πιο
στρογγυλούς).
Περιβάλλον προτιμά ηλιόλουστες θέσεις σε γόνιμα
και όχι ασβεστούχα εδάφη, ενώ είναι ευαίσθητο στους παγετούς, όπως όλα τα
εσπεριδοειδή |
Ποικιλία - Χρώμα υπάρχουν διάφορες ποικιλίες Λάιμ με
διάφορους χρωματισμούς όπως: το Περσικό, Αυστραλιανό, Βραζιλιάνικο, Μεξικάνικο κ.α. |
Χρήσεις κυρίως στην Ινδική κουζίνα αλλά είναι συνοδευτικό σε Ταυλανδέζικα, Μεξικάνικα και Βιετναμέζικα πιάτα σε οινοπνευματώδη ποτά και κοκτέιλ, ενώ τα αιθέρια ελαιά του χρησιμοποιούνται σε αρώματα, προϊόντα καθαρισμού και αρωματοθεραπεία |