Η λούφα ή αλλιώς (λίφι) ανήκει στην κατηγορία του αγγουριού, παρότι θεωρείται
ως κολοκύθα απο πολλούς.
H λούφα είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ινδία, Κίνα, Βιετνάμ και δεν αντέχει, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
Για να γίνει το σφουγγάρι της Λούφας χρειάζεται περίπου (150-200) ζεστές
μέρες, ως την ωρίμανση |
Είναι φυτό αναρριχώμενο το οποίο δίνει μεγάλους καρπούς, βρώσιμους που χρησιμοποιούνται
στην μαγειρική αλλά και για τη δημιουργία
του φυτικού σφουγγαριού Το
σφουγγάρι που παράγεται από τη λούφα είναι οικολογικό, κατάλληλο για
απολέπιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο μπάνιο όσο και στην
κουζίνα μας |
Χρήση για χρήση των καρπών της στην μαγειρική ως βρώσιμοι, πρέπει να τους κόψετε πριν φτάσουν
στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης μπορείτε επίσης να την απολαύσετε μαγειρεμένη ή και τηγανιτή |
Λατινική ονομασία: Angelica sinensis |
* Διατίθεται σε φάκελο των 4 gr