Είναι ποώδες και αρωματικό φυτό (βότανο) με θεραπευτικές ιδιότητες
όπου προτιμά ασβεστώδες, ελαφρύ και ξηρό έδαφος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής έχει
μεγάλo φυλλωτό βολβό που τρώγεται ωμός ή μαγειρεμένος, τη μαραθόριζα ή
φινόκιο.
Οι μαραθόσποροι έχουν ήπια, γλυκιά γεύση και χρησιμοποιούνται
σε αρτοποιήματα, πιάτα κρέατος ή ψαριού
Το αιθέριο έλαιο (μαραθέλαιο) φτιάχνεται από τους σπόρους του φυτού, περιέχει πάνω
από 87 πτητικές ενώσεις, καθώς και ορισμένων πολυφαινολών που
ενεργούν ως αντιοξειδωτικά |
Χρήση
εκτός από τις μαγειρικές του
χρήσεις, ο μάραθος και οι σπόροι του, προσφέρουν οφέλη και στην υγεία ο μάραθος έχει θεραπευτικές ιδιότητες
παρόμοιες με εκείνες του γλυκάνισου και του άνηθου |
Λατινική ονομασία: Foeniculum vulgare |
* Διατίθεται σε φάκελο