Η
μουσμουλιά αντέχει στο ψύχος αλλά και στην ζέστη και είναι από τα πιο δημοφιλή καρποφόρα δέντρα.
Καρποφορία - Κλάδεμα ξεκινά από τον (6ο έως 7ο) χρόνο
της ζωής του, ενώ φθάνει σε πλήρη καρποφορία μετά τον (12ο) χρόνο χρειάζεται κάθε χρόνο, για να απολαμβάνουμε πιο νόστιμα και
μεγάλα μούσμουλα |
Παραγωγή η Κίνα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, ακολουθούν η Ινδία, η Ιαπωνία, η Σρι Λάνκα και η Ισπανία στην Ελλάδα η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται, στο νομό Κορινθίας |
Χρήσεις
τρώγεται νωπό ως φρούτο και δεν δέχεται περαιτέρω επεξεργασία γιατί είναι ευαίσθητο
είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, Κάλιο, περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες |
Ποικιλία - Γεύση οι βασικές ποικιλίες είναι δύο, η στρογγυλή και η μακρύκαρπη που θεωρείται και η πιο νόστιμη |