Το Σέλερι ή αλλιώς (Αμερικάνικο σέλινο), ανήκει στην ίδια οικογένεια με το
σέλινο, το μαϊντανό και τον μάραθο.
Έχει κοτσάνι σαρκώδες, μακρύ, τραγανό που χρησιμοποιείται κυρίως σε σούπες και σαλάτες αλλά τα φύλλα του, δεν
χρησιμοποιούνται γιατί είναι πικρά Το κοτσάνι του κόβεται σε φέτες συνήθως και συνοδεύει αυγο-σαλάτες, τονο-σαλάτες ή
τρώγεται και σκέτο, όπως το καρότο |
Λατινική ονομασία: Apium graveolens |
* Διατίθεται σε φάκελο
Ποικιλία
| Tall utah 52/70 |
Ύψος
| 60-70 cm
|
Εποχή σποράς
| Όλο το έτος
|
Μήνας συγκομιδής
| Όλο το έτος |
Συγκομιδή
| 4 μήνες μετά την σπορά |
Χρώμα φυλλώματος
| Σκούρο πράσινο |