Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς με το εξωκάρπιο του να έχει χρώμα, γκριζο-πράσινο και είναι χνουδωτό.
Εσωτερικά υπάρχει ο πυρήνας, ένας ξυλώδης φλοιός και μέσα σε αυτό (1) ή
(2) σπέρματα, όπου χρησιμοποιούνται για τροφή ή επεξεργασία.
Κατανάλωση
ωμά ή ψημένα και αλατισμένα, καβουρντισμένα και τριμμένα ή λιωμένα |
Χρήσεις
τα αμύγδαλα περιέχουν (25-40%) αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιείται, στη φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και την αρωματοποιία
χρησιμοποιούνται συνήθως στη γέμιση σοκολάτας, την ζαχαροπλαστική και περιέχουν (18%) πρωτείνη σε ορισμένες χώρες η αμυγδαλιά-νάνος καλλιεργείται και ως διακοσμητικό φυτό |
Γεύση
ανάλογα την ποικιλία του δέντρου, τα σπέρματα είναι γλυκά ή πικρά |