Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι γνωστή σαν Ασιατικό αχλάδι ή αχλαδόμηλο με καρπούς που έχουν, το τραγανιστό του μήλου και το χυμώδες του αχλαδιού.
Είναι
δένδρο μεσαίου μεγέθους, αρκετά παραγωγικό και ως φρούτο είναι
βαθυ-κίτρινο, μέτριο σε μέγεθος και με σφαιρικό σχήμα.
Καλλιέργεια: στη Νέα Ζηλανδία,
Αυστραλία, Χιλή, Γαλλία και στην Ανατολική, Νοτιοανατολική και Δυτική
Αμερική |
Χρήσεις: τρώγεται κατά
προτίμηση παγωμένο και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές παγκοσμίως |
Γεύση: έχει σάρκα λευκή, μαλακή, χυμώδης και γλυκιά |
Οι καρποί του μπορούν να φαγωθούν αμέσως μετά την συγκομιδή και για αρκετούς μήνες
αργότερα |
Πρέπει να
μετακινείται προσεκτικά γιατί το απαλό περίβλημα δημιουργεί μώλωπες και αλλάζει
χρώμα μαυρίζοντας εύκολα |